נתחי פילה עוף מושחמים במחבת לוהטת עם בצל ופלפלים צבעוניים. אפשר להגיש עם אורז מלא, תפוחי אדמה בתנור, ולצד סלט ירקות וטחינה

 

חומרים

400 גר' פילה עוף נקי

1  כפית חוואייג' צהוב

1  כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

מעט מלח ופלפל גרוס

2 כפיות שמן זית

1 בצל גדול נקי

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק / צהוב

אופן ההכנה:

את העוף פורסים לרצועות דקיקות ומערבבים בקערה עם כפית שמן זית והתבלינים ומניחים בצד למס' דק' לספיגת טעמים.

את הבצל והפלפלים פורסים לרצועות דקיקות וסמוך להגשה מחממים היטב מחבת, בוזקים כפית שמן זית ומשחימים את הבצלים והפלפלים

מעבירים לקערה או לצלחת ועל אותה המחבת מקפיצים את רצועות העו ף 5-4 דק' לגוון שחום ומחזירים פנימה את הבצל והפלפלים לדקה נוספת ומסירים מהאש.

ניתן להכין את המנה בתנור בחום של 200  מעלות צלסיוס במשך כ-20 דק'.

בתמונה: השווארמה מוגשת עם  תבשיל פריקה חיטה ירוקה וסלט כרוב עם נענע:

פריקה חיטה ירוקה:

2 כוסות חיטת פריקה שטופה

5 כוסות מים

מעט מלח ופלפל

2 בצלים קטנים קלופים

4 גזרים מגוררים גס

2 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים היטב סיר קטן או מחבת (עם מכסה) ומשחימים את הבצל והגזר עם שמן הזית, מתבלים ומוסיפים חיטה ואת המים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 20 דק'.

מכבים את האש וממתינים 5-10 דק' נוספות כשהסיר סגור, פותחים ומאווררים עם מזלג.

 

סלט כרוב ונענע

1 כרוב לבן טרי פרוס דק דק

מיץ מלימון 1 גדול

מעט מלח ים

חופן נענע טרייה קצוצה

את כל החומרים מערבבים יחד בקערה טועמים משלימים טעמים.

 

בהגשה:

בצלחת הגשה מניחים כוס פריקה חמה ומעליה או לצידה מחצית מכמות השווארמה המוקפצת ובצלחת נפרדת סלט כרוב ונענע.