חטיף בהשראה מקסיקנית. הטורטיות הינן מקור טוב לסיבים וסידן והאבוקדו מהווה מקור מצויין לשומנים טובים, במיוחד חד בלתי רווים העוזרים בהורדת רמות כולסטרול בדם. המנה מהווה מקור למלחים רבים כמו אשלגן, זרחן, מגנזיום ואבץ.

כמות: ​ 4 מנות

מרכיבים

  • 1 אבוקדו
  • 4 טורטיות מחיטה מלאה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • גזר
  • פלפל
  • מלפפון

 

אופן ההכנה

  • מקלפים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין ומועכים בקערה
  • מוסיפים לימון
  • חותכים לרצועות את המלפפון, הגזר והפלפל
  • מורחים על טורטיה את ממרח האבוקדו ומסדרים ירקות מעל
  • מגלגלים את הטורטייה
  • נועצים שיפודים וחותכים בין השיפודים
  • בתיאבון!

תודה לאגף התזונה במשרד הבריאות על המתכון