מנה ים־תיכונית חמה, טעימה, צבעונית ומהירה: עם עגבניות שרי, קטניות, ופסטה מדגנים מלאים.

מתוך מיזם "מבשלים אפשריבריא" מתכונים ים תיכוניים טעימים, צבעוניים ובריאים שכיף להכין עם הילדים.

הצעה מהירה לפסטה מחיטה מלאה. ה'פטנט': הרוטב אינו עובר תהליך בישול בחום חיצוני, אלא  נחתך כסלט "ומתבשל" בחום של הפסטה המוכנה עם הוצאתה ממי הבישול. עם עגבניות שרי צבעוניות, קטניות עשירות בחלבון, שמן זית ודגנים מלאים שתורמים לתחושת שובע. מנה מהירה וזולה להכנה.

*ניתן להחליף את הפסטה מחיטה מלאה לפסטה ללא גלוטן.

מצרכים ל-4 מנות

חבילה (כ-400 גרם) פסטה 'פנה' מקמח מלא*

8 עגבניות שרי אדומות

8 עגבניות שרי צהובות

8 עגבניות שרי כתומות

1 בצל סגול

חופן (8-10) עלי בזיליקום

12 כפות גרגרי חומוס**

1-2 כפית פלפל חריף קצוץ

4 כפות שמן זית

2-4 כפיות חומץ בלסמי

מעט מלח מועשר ביוד

מעט פלפל שחור גרוס

*ניתן להחליף בפסטה ללא גלוטן עשירה בסיבים תזונתיים.

**ניתן להשתמש בקטניות משימורים אך מומלץ להשתמש בקטניות מבושלות או בשקית של קטניות מוקפאות.

לתכנון כמויות למספר משתתפים גדול יותר בבתי ספר או במקומות עבודה לחצו על הקישור כאן

כלים:

·       סיר לבישול הפסטה

  • קערה חסינת חום לערבוב החומרים עם מעט ממי בישול הפסטה.

אופן ההכנה:

  • מכניסים את הפסטה לסיר עם מים רותחים (בעזרת מבוגר) ל-10 דקות, במהלכן מערבבים את הפסטה בכף עץ.
  • במקביל לבישול: חותכים את כל הירקות ומכניסים לקערה חסינת חום.
  • מערבבים את הירקות והקטניות בקערה.
  • מסננים בזהירות את הפסטה ומוסיפים לקערת הירקות יחד עם מעט ממי הבישול. הפסטה ומי הבישול החמים "מבשלים" תוך  2-3 דקות את הירקות והקטניות.
  • מתבלים ומערבבים.
  • בתיאבון!

קצת על המתכון:

·       ההכנה פשוטה, ומתאימה לכל בני המשפחה – גם לילדיםרכיבים מוכרים בשילוב מצרכים שרוב הילדים בדרך כלל לא נוהגים לנסות. ההכנה והאכילה המשותפות מסייעות לילדים להתנסות ולהיחשף לחומרי גלם שונים ומאכלים מגוונים

כל המתכונים גובשו בהתאם להמלצות אגף התזונה במשרד הבריאות, והפיקוח על החינוך במשרד הבריאות במסגרת מיזם "מבשלים אפשריבריא" בבתי הספר"