home icon work icon education icon city icon

שווארמה עוף ופלפלים עם פריקֶה (חיטה) וסלט כרוב בנענע

סלט שהוא גם ארוחה: אנטיפסטי ירקות בתנור עם עשבי תיבול, גרגירי חומוס עסיסיים, שמן זית, לימון כבוש, אריסה בזיליקום, רימונים, וגבינת עיזים רזה.

chicken-shawarma.jpg

צילום: אורן שלו.

יעוץ קולינרי: שף מירב פוריץ

מצרכים והוראות הכנה ל 4/5 מנות

שווארמה עוף ופלפלים

800 גר' פילה עוף נקי
2 כפיות חוואייג' צהוב
2 כפיות פפריקה מתוקה, חריפה או 1 ו-1
מעט מלח ים ופלפל גרוס
4 כפיות שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים

אופן ההכנה

את העוף פורסים לרצועות דקיקות ומערבבים בקערה עם כפית שמן זית והתבלינים ומניחים בצד למס' דק' לספיגת טעמים (ניתן להכין מראש).
את הבצל והפלפלים פורסים לרצועות דקיקות וסמוך להגשה מחממים היטב מחבת, בוזקים כפית שמן זית ומשחימים את הבצלים והפלפלים מעבירים לקערה או לצלחת ועל אותה המחבת מקפיצים את רצועות העוף 4-5 דק' לגוון שחום ומחזירים פנימה את הבצל והפלפלים לדקה נוספת ומורידים מהאש. ניתן להכין את המנה בתנור חם 200 מעלות 20 דק'.

פריקה חיטה ירוקה

2 כוסות חיטת פריקה שטופה
5 כוסות מים
מעט מלח ופלפל
2 בצלים קטנים קלופים
4 גזרים מגוררים גס
2 כפית שמן זית

אופן ההכנה

מחממים היטב סיר קטן או מחבת (עם מכסה) ומשחימים את הבצל והגזר עם שמן הזית, מתבלים ומוסיפים חיטה ואת המים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 20 דק'.
מכבים את האש וממתינים 5-10 דק' נוספות כשהסיר סגור, פותחים ומאווררים עם מזלג.

סלט כרוב ונענע

1 כרוב לבן טרי פרוס דק דק
מיץ מלימון 1 גדול
מעט מלח ים
חופן נענע טרייה קצוצה


את כל החומרים מערבבים יחד בקערה טועמים משלימים טעמים.

בהגשה

בצלחת הגשה מניחים כוס פריקה חמה ומעליה או לצידה מחצית מכמות השווארמה המוקפצת ובצלחת נפרדת סלט כרוב ונענע.
2 בצל סגול קלוף
2 דלוריות קטנות עם הקליפה
2 גזרים
2 סלק בינוני
2 פלפל אדום
2 זוקיני כהה
4 כפות שמן זית
מעט מלח ים ופלפל גרוס מעט כמון
חומרים נוספים:
2 כוס גרגירי חומוס מבושלים ומסוננים/קפואים ומופשרים
2 כפות לימון כבוש
1 רימון מגורען
1-2 כפיות אריסה
חופן פטרוזיליה קצוצה גס
חופן כוסברה קצוצה גס או בזיליקום טרי
200 גר' גבינת פטה עיזים/כבשים רזה.


אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • את כל הירקות שוטפים היטב, את הדלורית חוצים לשניים ומוציאים את הגרעינים את הבצל קולפים וכל הירקות הנוספים עם קליפתם.
  • חותכים את הירקות בצורה גסה לפרוסות או קוביות בגודל 2:2 ס"מ.
  • מניחים את כולם בקערה מתבלים במעט שמן זית כמון מלח ופלפל ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור ל 25 דק' עד לרכות מלאה של כל הירקות, מוציאים ומצננים מעט.
    (ניתן להכין מראש ולשמור בקירור).
  • את כל החומרים מעבירים לקערת ערבוב גדולה, מערבבים קלות ובעדינות
    טועמים ומשלימים טעמים.

מגישים כ-4 מנות אישיות גדולות או כחלק מארוחה עם מנות נוספות.

בתאבון!