home icon work icon education icon city icon

ארוחה שלמה בצנצנת

ארוחה ים־תיכונית שמשקשקים בצנצנת, צבעונית, טעימה, מהירה ובעיקר - כיף להכין עם הילדים!

vegetabels jar.JPG

פתרון כיפי ומהיר לארוחה שלמה שמשקשקים בצנצנת, בבית עם הילדים, בביה"ס או במקום העבודה. עם מגוון ירקות עונתיים- בשלל צבעים, קטניות העשירות בחלבון, בסיבים תזונתיים ובמינרלים ושמן זית. מנה מהירה וזולה להכנה.

מצרכים ל-4 מנות

4 עגבניות
4 מלפפונים
2 בצלים סגולים
8 כפות עדשים ירוקות מבושלות*
8 כפות גרגרי שעועית לבנה מבושלת*
4 כפיות שמן זית
2 כוסות כרובית טרייה, קצוצה
4 חופנים נבטים טריים, קצוצים
4 חופנים חסה טרייה, קצוצה
2 סלקים מבושלים (ניתן גם ארוז בוואקום), קצוץ
4 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
40 זיתים שחורים או ירוקים**
מעט מלח מועשר ביוד
מעט פלפל שחור גרוס
*ניתן להשתמש בקטניות מקופסאות שימורים אך מומלץ להשתמש בקטניות מושרות ומבושלות או בשקית של קטניות מוכנות ומוקפאות.

לגליון אקסל לתכנון כמויות למספר משתתפים גדול יותר בבתי ספר או במקומות עבודה 

כלים

צנצנות נקיות (של ממרח /רוטב וכד', 400-500 מ"ל) כמספר המנות.

אופן ההכנה

  • חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות
  • מכניסים לצנצנת
  • מוסיפים את הקטניות
  • מתבלים לפי הטעם
  • סוגרים ומערבבים בתנועות שיקשוק
  • אוכלים ישר מהצנצנת.

בתיאבון!

קצת על המתכון

  • ההכנה פשוטה, ומתאימה לכל בני המשפחה – גם לילדים: רכיבים מוכרים בשילוב מצרכים שרוב הילדים בדרך כלל לא נוהגים לנסות. ההכנה והאכילה המשותפות מסייעות לילדים להתנסות ולהיחשף לחומרי גלם שונים ומאכלים מגוונים.
  • כל המתכונים גובשו בהתאם להמלצות אגף התזונה במשרד הבריאות, והפיקוח על החינוך במשרד הבריאות במסגרת מיזם "מבשלים אפשריבריא" בבתי הספר